Кметът на Средец посети Кризисния център за деца заради нарушенията там
Автор: Екип Burgas24.bg 09:22 / 08.02.2015Коментари ()922
©
Във връзка с констатираните нарушения от проверката на Държавната агенция за закрила на детето в Кризисния център за деца в Средец, кметът Ивана Жабов посети социалната институция. Той се запозна на място с условията , в които живеят настанените деца и разговаря с персонала на центъра.

В понеделник кметът свиква заседание на Комисията за закрила на детето към община Средец и представители на социалните институции. На срещата ще бъде обсъдена ситуацията в Кризисния център. Орган на управление на услугата е Сдружение "Асоциация "Деметра".

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето е издал предписание на органа на управление на услугата да допълни Методиката за предоставяне на социалната услуга. За констатираните нарушения и неизпълнение на задължителните предписания на директора на Кризисен център за деца гр. Средец е съставен акт за административно нарушение.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Sredec-poseti-Krizisniya-centur-za-deca-zaradi-narusheniyata-tam-540059
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.