По фоторобот ще търсят близки на разкъсаната край Приморско жена
Автор: Екип Burgas24.bg 09:47 / 12.03.2015Коментари ()1350
© Burgas24.bg
Чрез фоторобот, изработен по намерените край Приморско човешки останки, ще се търсят близки на жертвата. Портретът се изработва и до дни ще бъде разпространен в страната заедно с информация за дрехите на разкъсаната жена.

Криминалистите се надяват чрез фоторобота и ДНК профил да стигнат до надеждна следа. При последното претърсване в гората край бившата Татова резиденция "Перла" е намерен шал. Не е сигурно обаче, че е бил на жената, която вероятно е бежанка.

Първите части от тялото бяха открити на 2 март. Семейство от Приморско с 2 малки деца се разхождало край пътя за тракийското светилище Беглик Таш. Майката вървяла напред и между дърветата съгледала крака с таз, единия полуизяден. Пребледняла, тя се върнала, прошепнала на мъжа си какво е видяла и бързо отвела децата.

При претърсване на 4 март са открити череп без долна челюст, лакътна кост и 6 поясни прешлена. Според съдебни медици те са на млада жена, висока около 170 см. Вчера стана ясно, че сред останките има и парчета кожа - бяла, гладка и добре обезкосмена, вероятно чрез лазерна епилация. Парчета от дрехи показват, че облеклото на жената е марково. Джинсовият панталон носел емблемата на "Макс Мара". Обувките, тип кецове, също били скъпи. Дали марките на дрехите са оригинални, не е ясно, каза д-р Галя Милева, шеф на катедра "Съдебна медицина" към МБАЛ-Бургас.

ДНК профилът на непознатата се очаква до дни, изработват го в лаборатория към Областната дирекция на полицията. Той първо ще бъде пуснат в масивите на МВР, за да послужи за сравнение с ДНК материал от хора, които имат изчезнали роднини. Ако се наложи, ще се търси помощ от Интерпол.

Източник: в. "24 часа"




Още по темата: общо новини по темата: 4
31.03.2015 »
31.03.2015 »
05.03.2015 »
04.03.2015 »
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Po-fotorobot-shte-tursyat-blizki-na-razkusanata-krai-Primorsko-zhena-545819
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.