Обсъждат проекта за Интегрирана морска стратегия на България
Автор: Екип Burgas24.bg 14:39 / 06.04.2015Коментари ()750
Утре, от 11:00 часа в зала "Компас" на х-л "България", ще се проведе заключително обсъждане на проекта за Интегрирана морска стратегия на България.

Припомняме, че през 2013 година областните управители на областите Бургас, Варна и Добрич подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на черноморските политики. Меморандумът е плод на интереса на трите области за изготвяне на Национална морска стратегия на Република България. Като втора стъпка бе сформиран Координационен съвет, който започна събиране, анализиране и обобщаване на данни и информация. Подготвеният проект на Стратегията бе представен по време на кръгла маса проведена в Бургас на 19.09.2014 година.

Във форума участие ще вземат областните управители на областите Бургас, Варна и Добрич, Институт за регионални стратегии- Бургас, Черноморски институт- Бургас, с чиито съвместни действия бе разработен проектът. Участие са потвърдили още представители на държавни институции с отношение по темата, Институт по океанология, Морски клъстер България, Бургаска морска асоциация, Българска морска камара и др.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obsuzhdat-proekta-za-Integrirana-morska-strategiya-na-Bulgariya-550486
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.