Благотворителен концерт набира средства за болно дете
Автор: Екип Burgas24.bg 12:50 / 04.05.2015Коментари ()1851
©
Благотворителен концерт и кампания набират средства за лечението на малката Натали. Тя е на 6 години и страда от Детска церебрална пареза. Тежко заболяване, което изисква непрекъснати грижи и процедури за поддържане на двигателната функция. За подобряване състоянието на детето е необходима постоперативна рехабилитация в чужбина. Общата сума, необходима за тази рехабилитация е приблизително 5 000 лв.

За набиране на тези средства семейството на Натали и Сдружение "Танц БГ" организират БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЦЕРТ с участието на: ТОНИ ДИМИТРОВА, РАФИ, Хип-хоп формация "Форсайт Крю", Балет "ДЮН", Детски хор "Милка Стоева" и солисти, У-шу център "Бей Син", Детски танцов състав "Радост" към ОДК-Бургас, Клуб по спортни танци "Бургас 75", балетни класове на НУМСИ, Танцова формация "Петлите" и други.

Концертът ще се състои на 11 май, от 19.30 в НХК
със съдействието на Община Бургас! Цена на билета: 5 лв.
ВИП билети /по желание на зрителите/: 10 лв.

Всички приходи от концерта ще бъдат използвани за осъществяване на необходимата рехабилитация.

За желаещите да помогнат с по-големи суми ето сметката, в която се набират средства за операцията на Натали:
Investbank
BG05IORT73781006540800
BIC IORTBGSF
Титуляр: Калояна Канариева /майка на Натали/

Тук можете да видите и интернет каузата за набиране на средства за Натали: http://www.youcaring.com/medical-fundraiser/help-natalie-to-stand-on-her-feet-/302561#.VNPo8CeEUUw.facebook

И страничката на Натали във Фейсбук: https://www.facebook.com/pages/Help-Natalie-Да-помогнем-на-Натали/758726440876837?sk=timeline

Ето и допълнителна информация:

От раждането си досега, детето е подложено на множество процедури, като доскоро рехабилитацията е давала положителен резултат и детето е било в състояние да ходи с помощта на специални шини.

Порастването при болни от ДЦП деца обаче е проблем, тъй като сухожилията и мускулите не нарастват и постепенно детето се обездвижва. В повечето случаи, за да се възстанови двигателната функция, се налага оперативна намеса. Такъв е и случаят на Натали.

По съвет на специалисти, родителите на детето се свързаха с клиника в Полша, където се извършва Фибротомия по метода на Улзибат. Операцията все още не се прилага в България.

Този вид оперативна интервенция вече се прилага в много държави в Европа - Испания, Италия, Германия, Швеция, Полша и др.

Родителите на детето се насочиха към Полша, тъй като е най-близо и пътуването няма да създаде дискомфорт на детето, а и защото офертата е на най-ниска цена в сравнение с другите държави. Методът е разрешен в Полша и се извършва от медицински екип от гр.Тула, Русия.

Лечението в Полша и последващата задължителна рехабилитация,която ще се проведе в Украйна (в България няма обучени специалисти), струват общо близо 7000 ЕВРО - сума ,която семейството, в което работи само бащата , не може да си позволи. Семейството не разполага и с отпуснати държавни помощи.

Вярваме, че заедно можем да помогнем на Натали да ходи отново!




Още по темата: общо новини по темата: 4
27.01.2018 »
22.01.2018 »
21.01.2018 »
12.05.2016 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Blagotvoritelen-koncert-nabira-sredstva-za-bolno-dete-555800
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.