В Приморско представиха новата книга на Петко Ропотамски
Автор: Екип Burgas24.bg 10:31 / 10.06.2015Коментари ()1881
©
По интересен начин в читалището на Приморско бе представена стихосбирката "Живот на полуостров" на Петко Ропотамски. В книгата са събрани само избрани произведения на приморския поет - маринист.

Пред многобройната публика в Приморско водещият на поетичното събитие Симеон Колев разказа за книгата и живота на Петко Ропотамски. В представянето се включи и неговата съпруга - новинарката Мариана Векилска. ДТС "Приморче" също взе участие в програмата.

Ключови моменти от живота на поета, запечатани във фотоси, бяха представени чрез мултимедийна презентация. Поднесен бе и рецитал по стихове от "Живот на полуостров", вдъхновени от морето и живота на полуострова.

Особено приятна изненада за Петко Ропотамски бяха показани записи, на които български звезди четат произведения на поета. Новинарят Антон Хекимян, журналистът Георги Коритаров, рок - звездата Данчо Караджов, Рафи Бохосян и други почитатели на поета прочетоха негови стихове. Те отправяха и своите пожелания, като се обръщаха към него с "чичо Петко".

Сред гостите на литературната премиера бе и кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов, който с интерес изслуша представянето на книгата. Освен пожелания, градоначалникът поднесе на поета и почетен плакет.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/V-Primorsko-predstaviha-novata-kniga-na-Petko-Ropotamski-562642
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.