Все повече деца в бургаските градини са на диета заради хронични болести
Автор: Екип Burgas24.bg 10:07 / 22.06.2015Коментари ()985
©
Увеличава се броят на децата, подложени на индивидуална диета заради хронични болести в Бургас. Поради това в детските градини и ясли за тях се приготвя специално меню.

Алергиите са най-честата причина бургазлийчетата да не консумират това, което има в чиниите на техните връстници. Обикновено им е забранен приемът на млечни продукти и яйца. Масово са изключени и цитрусите. Не са много подложените на безглутенова диета. За други ястията са без подправки. Родителите на децата с проблеми са насочени от директорите на забавачките към главния технолог в отдел "Образование" към Общината, с който се коментира какво е заболяването и какво може да се консумира.

"След като се изготви менюто, с акцент какво е позволено и какво не бива да съдържа, то се подава към директорите, след което кухненският персонал се води по него при приготвяне специалните ястия.", посочи пред Burgas24.bg Яна Маркова, главен технолог в отдел "Образование" към Община Бургас. Почти във всяка детска градина има малчуган на специално меню, а в някои те са повече от едно.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vse-poveche-deca-v-burgaskite-gradini-sa-na-dieta-zaradi-hronichni-bolesti-564984
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.