Чешки и румънски полицаи на помощ в Несебър и Приморско
Автор: Екип Burgas24.bg 16:33 / 01.07.2015Коментари ()1059
Румънски и чешки полицейски служители подпомагат от днес колегите си в Районни управления Несебър и Приморско в съответствие с подписаните правила за извършване на съвместни действия по осъществяването на патрулно-постова дейност по опазване обществения ред и сигурността в курортите по Южното Черноморие през активния летен сезон.

Полицейските служители бяха посрещнати от Началниците на Районните управления, както следва: румънския екип от главен инспектор Живко Даскалов, а чешкия - от главен инспектор Галин Згуров.

Командированите чужди полицейски служители са запознати със задачите по опазване на обществения ред и противодействие на престъпността, като особено внимание е отделено на спецификите в съответните региони. Предвидено е румънските и чешки полицейски служители да пребивават в Слънчев бряг и Приморско до началото на септември, като ротацията на смените им ще се извърши през един месец.

За първа смяна в Несебър от Румъния пристигнаха - агенти Флорин Нарчис Ангел и Бейхан Мустафа, а в Приморско - Дмитрий Бурцев и Павел Храдилек, придружавани от служителя от отдел "Международно сътрудничество" на Президуима на чешката полиция - капитан Марек Хрушка.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Cheshki-i-rumunski-policai-na-pomosht-v-Nesebur-i-Primorsko-567174
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.