Маринка ще си има детска градина, бургаският кмет направи първа копка
Автор: Екип Burgas24.bg 12:38 / 17.07.2015Коментари ()1969
Желанието на жителите на село Маринка бъде изградена детска градина в населеното място е на път да се изпълни. От 1972 година забавачката дели една сграда с местното школо, което не е особено удачно за учебния процес.

Първа копка за детската градина направиха днес кметът на Община Бургас Димитър Николов, в присъствието на зам.-кмета по култура и образование Йорданка Ананиева, кмета на Маринка Лъчезар Колев, председателя на ОбС - Бургас Костантин Луков, представители на Общинска администрация и жители на селото, предаде репортер на Burgas24.bg.

Преди Николов и двама малки помощника - деца от селото да хванат лопатите за символичната първа копка, бе извършен водосвет за здраве. Детска градина "Пролетна дъга" трябва да приеме първите си възпитаници след 8 месеца. Освен сградата, в която ще има детска и яслена група, ще бъде изградена и спортна площадка и съответната инфраструктура.

Пред събралите се кметът отбеляза, че селото става все по-развито - с канализация, с детска градина и с всички допълнителни инвестиции, които се случват там. "Само да не решите да правите подписка да ставането квартал. Много си е хубаво Маринка да си е село", каза в шеговит тон кметът Николов.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Marinka-shte-si-ima-detska-gradina-burgaskiyat-kmet-napravi-purva-kopka-570577
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.