Провериха 19 хотела, предлагащи ол инклузив за седмица
Автор: Екип Burgas24.bg 14:40 / 17.08.2015Коментари ()781
©
19 проверки на хотели, които предоставят услугата "ол инклузив", е извършила БАБХ-Бургас през изминалата седмица, съобщи д-р Георги Митев, директор на Регионалната структура на агенцията по безопасност на храните, цитиран от Радио "Фокус"- Бургас. По неговите думи, не са констатирани сериозни нарушения. Постъпили са около 7-8 жалби, по които инспекторите ще работят днес. "Основно жалбите не са храната, а за условията в хотела - стаи и басейни, неща които не са наш приоритет", разясни д-р Митев.

В Агенцията се получават около 10-15 жалби на ден. "Драстично се увеличи броят на жалбите през тази седмица", допълни той като посочи, че най-общо се разминават представите на хората с това, което получават в действителност. Най-често жалбите са за условията в хотелите, а не толкова за храната.

От Агенцията правят и проверки на менютата в заведенията за изискването те да съдържат алергените в храните. "Въпреки първоначалната реакция на бизнеса, за това, че си затормозяваме по този начин, всички се опитват да бъдат стриктни. Почти навсякъде има обозначени алергени", категоричен бе д-р Митев.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Proveriha-19-hotela-predlagashti-ol-inkluziv-za-sedmica-577218
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.