Министър и кметът наградиха победителите в еко конкурс
Автор: Екип Burgas24.bg 15:24 / 31.10.2015Коментари ()847
©
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков наградиха победителите в Националния конкурс "Морето не е за една ваканция" в Експозиционен център "Флора" .

Събитието беше посветено на Международния ден на Черно море- 31 октомври, а организатори са Общински детски комплекс, Регионален исторически музей, Басейнова дирекция "Черноморски район" и Община Бургас.

По традиция Общински детски комплекс- Бургас всяка година е домакин на Националния конкурс "Морето не е за една ваканция".

Тази година 38 деца на различни възрасти стигнаха до финала на конкурса за фотография и рисунка.

"Черно море безспорно е много ценно за нас. Усилията за опазването му трябва да бъдат обединени, свързани с добро планиране и с изграждане на екологична инфраструктура", заяви приветственото си слово министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Екоминистърът похвали специално и Община Бургас за усилията и грижата за опазването на Черно море. По време на събитието министър Василева връчи и престижното отличие на Комисията за опазване на Черно море от замърсяване на зам.-кметът по европейски политики и околна среда в Община Бургас Атанаска Николова.

"Това е голямо признание за нас, за всички проекти, които реализираме за бъдещето на туризма , рибарството и всички морски дейности", заяви зам.-кметът Николова след като отправи благодарности за наградата.

Министър на околна среда и водите Ивелина Василева припомни, че България е член на Международната конвенция за опазване на Черно море, в която участват всички 6 държави с излаз на водния басейн.

"От влизането на България в ЕС, Черно море стана европейско море и то важно, не само в икономически и геостратегически план. То е важно и за реализирането на европейски политики, и България и Румъния работят усилено за въвеждането на изискваните от европейското законодателство норми, които да бъдат възприети от другите държави от Конвенцията", допълни министърът.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ministur-i-kmetut-nagradiha-pobeditelite-v-eko-konkurs-593406
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.