Отличиха бургаския офис за "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" със сертификат и плакет
Автор: Екип Burgas24.bg 13:27 / 02.12.2015Коментари ()1138
©
Специален сертификат и плакет получи Местния координационен офис по превенция и контрол на ХИВ/СПИН в Бургас точно на 1 декември.

Отличието е за изключителната ангажираност, колаборативност и професионализъм в изпълнение на най-мащабната здравна програма в България.

Сертификатът и плакетът са връчени от зам.-министър по здравеопазване д-р Адам Персенски и д-р Тонка Върлева, директор на програма "ПКХС".

Местен координационен офис по СПИН в Бургас е разкрит през 2004 година.

Дейността на офиса се ръководи от общинския координатор - д-р Лорис Мануелян - заместник-кмет по здравеопазване,а общински програмен мениджър е Петя Чакърова.

Местният координационен офис по СПИН има за задача да подпомага реализирането на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" на регионално ниво, с оглед ограничаване разпространението на ХИВ, както и формиране на знание в обществото и подходящо поведение в рисковите групи за намаляване разпространението на ХИВ.

Създава необходимите организационни, методически и информационни условия за координация и мониторинг на специфичните дейности по компонентите на Програмата на общинско равнище.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otlichiha-burgaskiya-ofis-za-Prevenciya-i-kontrol-na-HIVSPIN-sus-sertifikat-i-plaket-600994
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.