Бургас беше домакин на национална младежка среща
Автор: Екип Burgas24.bg 16:01 / 01.02.2016Коментари ()792
©
В Бургас се събраха 55 души на Национална среща на тракийските младежки дружества в България. През уикенда морският ни град посрещна активисти от София, Сливен, Казанлък, Исперих, Кърджали, Созопол, Стара Загора, Средец и др. Домакин бе бургаското тракийско дружество "Екзарх Антим I" с председател Тодор Ангелов.

Бяха взети важни решения от Националния съвет на Тракийския младежки съюз, сред които приемането на отчета за 2015 и гласуването на програмата на младежкия съюз за 2016 год. В нея са заложени интересни национални мероприятия като: младежка академия "Тракия - 2016", полева астро-академия "Странджа - 2016", поход "По стъпките на Капитан Петко войвода" и др.

На срещата присъства председателят на Съюза на тракийските дружества в България - Красимир Премянов, който запозна тракийските младежи с основните инициативи на Съюза и отговори на поставените въпроси и направени предложения.

Всички представители на младежките дружества получиха подарък, предоставен от Община Бургас - луксозно издание на книга за историята и забележителностите на Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-beshe-domakin-na-nacionalna-mladezhka-sreshta-615021
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.