Показаха как работят "извънземните дървета" на "Тройката"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:20 / 12.02.2016Коментари ()7555
Бургазлии вече се възползват от възможността да зареждат своите мобилни телефони от соларните дървета до Съдебната палата. Сред първите, дошли да видят модерната придобивка за града, бе зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Това е един сигнал, за това Общината поема ангажимент да внедрява такива иновационни решения във всички проекти, които изпълнява. Стремим се освен подобряването на инфраструктурата, което винаги е било наша цел, да внедряваме и подобни решения, които ни държат на гребена вълната в технологиите както в страната, така и в света. Такива решения са в полза на гражданите и в същото време са свързани с екологията", каза зам.-кметът Бояджиева.

Бургас е първият град у нас в който функционират подобни соларни дървета. Там могат да се зареждат мобилни устройства и инвалидни колички, има места за сядане, работна площ и ефектно осветление през нощта.

През деня соларните дървета преобразуват слънчевата енергия, получена от фотоволтаичните панели. Част от нея се използва директно за зареждане на свързаните в момента устройства, а останалата част се съхранява в акумулаторния блок. По този начин има възможност за едновременно зареждане на 2 инвалидни колички и до 14 мобилни устройства посредством USB.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Pokazaha-kak-rabotyat-izvunzemnite-durveta-na-Troikata-618066
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.