Кметът се срещна с командири от натовска противоминна група
Автор: Екип Burgas24.bg 16:16 / 22.02.2016Коментари ()2164
"Бургас е изключително привлекателен и модерен град, а военноморските Ви сили са много подготвени" - това заяви кап. I ранг Рамазан Кесгин по време на среща между кмета Димитър Николов с командирите на корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2).

По време на разговора Николов представи града, като използва случая да отправи благодарности за отзивчивостта и сътрудничеството на военноморска база - ВМС.

Поводът за визитата в Бургас на SNMCMG 2 е стартиралото българо-румънско противоминно учение "Посейдон 2016", което ще продължи до 27 февруари 2016 г. Неговата цел е повишаване на нивото на подготовката на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на противоминни действия в коалиционен формат.

Чрез учението се работи за подобряване на интеграцията между екипажите на корабите и добрата им стиковка в реална ситуация. В подготовката участват българският базов миночистач "ШКВАЛ", кораб за управление и контрол TCG "C.G.HASANPASA" от Турция, минен ловец TCG "EDREMIT", минен ловец ESPS "TAMBRE" от Испания и от Румъния - миночистача "AXENTE".

Учението "Посейдон 2016" е планирано и се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО.

На срещата при кмета Николов чуждестранните командири бяха придружени от комодор Мален Чубенков, командир на военноморска база - ВМС.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kmetut-se-sreshtna-s-komandiri-ot-natovska-protivominna-grupa-620452
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.