Победителката от Х-фактор открива туристическия сезон в Созопол
Автор: Екип Burgas24.bg 12:49 / 30.05.2016Коментари ()1384
©
С концерт на Христиана Лоизу ще бъде официално открит туристическия сезон Лято 2016 в Созопол на 3 юни 2016г., петък. Концертът на победителката от последния сезон на световното риалити шоу е от 20.30 ч. на амфитеатър "Аполония".

Община Созопол традиционно ще даде официален старт на туристическия сезон. Начало на Лято 2016 г. ще открие кметът Панайот Рейзи, а гости на събитието ще бъдат представители на туристическия бранш в общината, поканени са още министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител Вълчо Чолаков, бургаски депутати и кметове на морски общини. Официалната част ще започне от 20.00 часа , ще продължи с концерт на чаровната кипърка и ще завърши с традиционната за Созопол заря.

Концертът на Христиана Лоизу е част от Международния франкофонски фестивал "Солей", който за шести път ще се проведе в морския град. Фестивалът ще бъде открит същата вечер от директорът му Александрина Исайлова.

Фестивалът "Солей" стартира още на 31 май с Международния пленер "Солей" с участието на художници от България, Македония, Румъния и Белгия. В рамките на седем дни ще се проведат 18 събития с участници от България, Македония, Румъния, Мароко, Грузия, Ливан и Белгия. Жителите и гостите на Созопол ще могат да посетят изложби, концерти, прожекции на филми, които представят многообразието на културните образци на страни, членуващи в Международния Алианс на франкофоните.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Pobeditelkata-ot-H-faktor-otkriva-turisticheskiya-sezon-v-Sozopol-644125
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.