"Жълт" код за почти цялата страна утре заради жеги, дъждове и градушки
Автор: Екип Burgas24.bg 15:35 / 14.07.2016Коментари ()741
© НИМХ
Утре за по-голямата част от страната е обявен "жълт" код заради жеги, интензивни валежи и градушки на места. Без код за опасност са само морските области, както и Плевен, Ловеч, Габрово, Смолян и Пазарджик във вътрешността на страната.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Повече облаци ще има в северозападните райони.

Утре още в сутрешните часове над западната половина на страната ще се развива купеста, по-късно и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места там ще има краткотрайни, но временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Дневните температури ще се понижат. Над източната половина на страната вятърът ще остане от изток-югоизток и там времето ще бъде предимно слънчево и все още горещо. Максималните температури в ще са в широк интервал: от 26-27° в Западна до 36-37° в Източна България. Явленията в крайните западни райони на страната ще продължат и през нощта срещу събота.

Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месец юли.

Над планините в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици. В масивите от източната половина ще остане предимно слънчево. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър, по високите части временно бурен от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 24°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури 27°-28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Zhult-kod-za-pochti-cyalata-strana-utre-zaradi-zhegi-duzhdove-i-gradushki-655479
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.