Искат да затворят дюнерите пред БСУ заради чести сбивания
Автор: Екип Burgas24.bg 16:50 / 09.08.2016Коментари ()7680
© Google
ОЗБГ (Организация за закрила на българските граждани) предлагат да бъдат затворени дюнерите до Бургаския свободен университет. Мотивите за това са, че по този начин ще се намалят противообществените прояви в района и ще се подобри визуалният вид на площите. Според организацията жителите на Бургас и туристите ще се чувстват по-комфортно сред малко кътче природа, отколкото сред викове и различни неприятни миризми.

Исканията са изпратени до кмета на Бургас Димитър Николов, научи Burgas24.bg.

"Отправяме това предложение във връзка със събитие от 01.08.2016 г. в град Бургас. Справка във Второ РУП - Бургас ще изясни точния час на неприятната случка, както и подробности около нея.

ОЗБГ получи информация, че пред обекти, предлагащи храна (дюнери, печени пилета, пици и други), намиращи се на ъгъла на булевардите "Стефан Стамболов и "Сан Стефано" е имало сбиване между граждани и персонал от обектите. Следствие на побоя гражданите са приети в болница за изясняване на нараняванията им и евентуално лечение.

През последните 5 години това не е първият подобен случай. Тези обекти са ставали свидетели на различни противообществени прояви. Вина за случващото се напрежение имат и самите обекти, поради факта, че същите работят и в ранните часове на денонощието. Това е предпоставка пред тях да се събират хора с различен статус, имащи за цел да си закупят храна, но вместо това, някои от клиентите,получават бой.

Бургаски свободен университет е прекрасна сграда, която е един от символите на град Бургас, а на метри от нея е главната автобусна спирка на града ни. Пред БСУ има и църква с много хубава градина. Самото разположение на обектите е от значение, поради големия трафик на автомобили и хора. Двата булеварда са едни от значимите за град Бургас, защото през тях преминават официални гости на града, хора от цяла България и чужденци, които са дошли на почивка или бизнес посещение.

На фона на модерния ни Университет, красивата църква и зеленина, са разположени обекти със спорни хигиенни условия, предлагащи храна. Тази локация на архитектурно неиздържаните обекти е неприемлива за голяма част от бургазлии, които се гордеем с номинацията "Най-добър град за живеене".

Не е приятно да се види лъскава сграда, църква, зеленина и до тях някакви отблъскващи "заведения" за хранене. Да не говорим за виковете, които се носят от тях, видът на продавачите, рекламите и надписите. Всичко това е отвратително и не е приемливо да се намира точно на това възлово за града ни място", пишат в своето искане от ОЗБГ.

От организацията предлагат въпросните обекти за хранене да бъдат премахнати, както и тези намиращи се в близост. Те настояват на тяхно място да се изгради градинка, паметник на заслужил бургазлия или българин, да се поставят пейки и чешмичка или модерни рекламни пана с информация за града ни (културен афиш, туристическа информация и други), малко кафене с обезопасен детски кът, което да отговаря на нужните за района визуални и морални норми.

"Обръщаме се и към Българска православна църква, защото по непотвърдена и неофициална засега информация, имотите върху, които са построени обектите за храна, са собственост на църквата, намираща се зад тях и отдаваща ги под наем.

Най-малко от морална гледна точка не е правилно, в прекалена близост до българска църква, да има дюнери, фалафели и други подобни. Не е етично българска църква да бъде "омърсена" от нискокачествени обекти, които изглеждат по този начин и предлагат храна със съмнителен произход", завършват от ОЗБГ.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Iskat-da-zatvoryat-dyunerite-pred-BSU-zaradi-chesti-sbivaniya-662071
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.