Младеж падна в горещ извор в "Йелоустоун", свари се за минути
Автор: Екип Burgas24.bg 13:01 / 18.11.2016Коментари ()1401
©
Останките на мъжа, който почина в инцидент в горещ извор в Националния парк "Йелоустоун", са се разтворили преди тялото да може да бъде извадено от водата, предаде "Би Би Си", цитиран от "24 часа". 23-годишният Колин Скот умира през юни тази година, след като се опитва да провери температурата на водата на един от горещите извори в "Йелоустоун", но се подхлъзва и пада вътре. Инцидентът е записан от сестрата на жертвата, става ясно според нов доклад.

Според този доклад, Колин и сестра му са напуснали определената за вървене зона близо до басейна "Норис", търсейки място, на което да се потопят в горещите извори, въпреки опасността и предупредителните знаци. Спасителни екипи са намерили тялото му в басейна, но са изоставили опитите да го извадят от водата поради свечеряване и приближаващата се гръмотевична буря. На следващия ден обаче, те не са могли да намерят някакви останки във врящата вода. 

"Колин Скот се е разградил за изключително кратък период. Целият район е геотермално активен. Точно заради това има точно определени места за вървене, за безопасност. Природата тук не прощава", съобщи зам.-главен рейнджър в "Йелоустоун" Лорън Верес.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Mladezh-padna-v-goresht-izvor-v-Ieloustoun-svari-se-za-minuti-684424
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.