Заплашващият старици Велислав изпуши последната си цигара на свеж въздух, върнаха го в ареста!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:29 / 19.01.2017Коментари ()2523
© Burgas24.bg
Последната си цигара на свеж въздух, преди да бъде върнат обратно в ареста, изпуши Велислав Петров. Окръжен съд - Бургас постанови на мъжа, заплашвал старица с взривяване на жилището й и че ще я застреля, "задържане под стража", предаде репортер на Burgas24.bg.

По време на съдебната зала стана ясно, че мъжът е от Велико Търново и е само с основно образование. Адвокатът на Петров Тодор Дойнов се опита да спечели по-лека мярка за клиента си - "подписка" или "домашен арест", с мотивите, че Велислав е неосъждан.

Припомняме, че благодарение на служители на банков клон Петров бе задържан. 71-годишна жена се опитала да изтегли голяма парична сума. След проведени разговори с нея станало ясно, че е жертва на телефонна измама. Полицаите предприели оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия около домашния адрес на бургазлийката, която следвайки указанията по мобилния си телефон, изхвърлила плик с парична сума през терасата на жилището си. В момента на прибирането на плика, служителите от Първо Районно управление - Бургас задържали криминално проявения Велислав.

71-годишната бургазлийка първоначално е заблудена по класическата схема "пострадал роднина", а след това многократно е била заплашвана по телефона,, че ще взривят жилището й и ще я застрелят. В периода от 15 февруари 2016 г. до 12 януари т.г. жената дала на измамниците общо 32 000 лв.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zaplashvashtiyat-starici-Velislav-izpushi-poslednata-si-cigara-na-svezh-vuzduh-vurnaha-go-v-aresta-698841
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.