Директорът на ФБР: В Америка не съществува абсолютна неприкосновеност на личния живот
Автор: Екип Burgas24.bg 16:56 / 09.03.2017Коментари ()1034
© БГНЕС
Директорът на ФБР Джеймс Коми предупреди, че абсолютна неприкосновеност на личния живот в САЩ не съществува. Той отбеляза, че съдия може да задължи всекиго да свидетелства за собствените си комуникации и дори за спомените си:

"В Америка не съществува абсолютна неприкосновеност на личния живот. Няма място в страната, което да е извън обсега на съдебната дейност", заяви Коми на конференция по киберсигурност в Бостън, докато говореше за ръста в криптирането, откакто разобличителят Едуард Сноудън разкри практиките за шпионаж на американската Агенция за национална сигурност и допълни:

"Дори разговорите ни със съпруга или съпругата, с духовниците, с адвокатите ни не са абсолютно неприкосновени в Америка. При определени обстоятелства един съдия може да задължи всекиго да даде показания в съда за тези много лични разговори".

Директорът на ФБР даде данни за последните четири месеца на 2016-а, за които Бюрото законно е нарушило личния живот на американци или поне се е опитало. Той отбеляза, че за този период са били събрани 2800 устройства в криминални разследвания и такива, свързани с тероризъм и контраразузнаване. Коми посочи още, че ФБР не е могло да отвори 43 процента от тях.

Източник: БНР



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Direktorut-na-FBR-V-Amerika-ne-sushtestvuva-absolyutna-neprikosnovenost-na-lichniya-zhivot-709482
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.