Представиха "Под лъчите на слънцето" в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:48 / 19.03.2017Коментари ()1040
©
Националната литературна антология "Под лъчите на слънцето" беше представена в Бургас. Събитието, организирано от Конфедерация на българските писатели - клон Бургас и подпомогнато активно от Независимо женско дружество "Самосъзнание", се състоя на 15 март 2016 г. в Културен център "Морско казино". 

Специално за събитието на брега на морето пристигнаха автори от Силистра, Враца, Ямбол, Алтимир, Своге , Козлодуй и др. Празникът беше открит от Венета Ташева, член на Управителиня съвет на Конфедерацията на българските писатели, след което думата беше дадена на председателя на КБП Станислав Марашки. 

След Марашки с поздрав се включиха Снежана Стоянова и малкият Алекс, който изрецитира прочувствено стихотворението на Иван Вазов "Аз съм българче". В словото си Марашки изтъкна приноса на Валентина Панова за съставителството на сборника, след което покани всеки от гостите да прочете свой текст. В общия рецитал се включиха и Стоимен Стоименов, Зоя Проданова , Иванка Топарева и Дена Джелебова , която подари на библиотеката в Силистра всичките си книги. Празникът беше украсен с вокалните изпълнения на Светлана Михайловна от Санкт-Петербург.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Predstaviha-Pod-luchite-na-slunceto-v-Burgas-711619
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.