Бургас е домакин на среща по международен интеграционен проект
Автор: Екип Burgas24.bg 10:53 / 06.04.2017Коментари ()1006
©
На 6 и 7 април Община Бургас е домакин на международна среща на партньорите по проект "Дигитални инструменти за интегриране на бежанци и мигранти" финансиран по програма ЕРАЗЪМ+. Партньорите по проекта са организации за обучение и образование, за научни изследвания и публични власти от страните най-засегнати от притока на търсещи убежище мигранти - Германия и Южна Европа - Испания, Гърция, Кипър и Италия.

Българският партньор е "Сдружението на общините от Югоизточен регион".

Основни цели на проекта са засилване на сътрудничеството в осъществяване на иновативни практики в областта на образование и обучение на специфичните целеви групи с цел подобряване на уменията им за интегриране на пазара на труда.

Програмата на международна среща предвижда работа по отчитане напредъка по проекта, представяне на рамка за подготовка на е-модули, дискусия по разработване на тест за валидиране на тези модули, представяне на брошурите и комуникационните материали по проекта.

Представители на "Сдружението на общините от Югоизточен регион" ще представят предишният си проектен опит в подготовка на обучителни материали, като инструменти за интегриране на пазара на труда, на квалифицирани чужденци от трети страни.

Срещата ще бъде открита от Руска Бояджиева, зам.-кмет по "Европейските политики, околна среда" на Община Бургас и секретар на "Сдружението на общините от Югоизточен регион".

Участниците ще имат възможност в свободното си време да разгледат културните и исторически забележителности в региона.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-e-domakin-na-sreshta-po-mezhdunaroden-integracionen-proekt-715589
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.