Стотици се прегледаха безплатно на най-голямото здравно изложение в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 19:01 / 08.04.2017Коментари ()4438
© Burgas24.bg
Форумът продължава и утре в МОЛ "Галерия"

Стотици бургазлии се прегледаха безплатно в първия ден на "Зона Здраве", видя репортер на Burgas24.bg. Второто издание на най-голямото здравно изложение, което бе открито днес в МОЛ "Галерия", събира на едно място щандове на всички големи болници, лаборатории и медицински центрове.

Медицински специалисти в различни области консултират посетителите. На място могат да се направят изследвания - ехографии, съдов доплер, изследване за ХИВ и СПИН, очни заболявания, тест на теглото и др.

РЗИ Бургас се включва с активна промоция на здравето. Днес бе представена програмата за намаляване въздействието на радона - естествен радиоактивен газ, който прониква в жилищата. Младежите от Българския червен кръст проведоха обучения на място за оказване на първа помощ. Бъдещи майки имаха възможност да поговорят с лекари и акушерки на Училище за бременни, организирано от УМБАЛ Бургас.

Утре от 17 часа е темата за децата в яслена и градинс
©
ка възраст - както за физическото, така и за психическото им здраве. Преди това от 11 часа най-малките посетители ще имат възможност да гледат детската пиеса "Добротворци", която учи децата на най-важните качества - доброта, милосърдие, хуманност, първа помощ.

Организатори на инициативата са Институт за здравно образование и Национална пациентска организация. Изложението е посветено на Световния ден на здравето, който се чества на 7 април и се организира със съдействието на Община Бургас, РЗИ, РЗОК и БЧК.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Stotici-se-pregledaha-bezplatno-na-nai-golyamoto-zdravno-izlozhenie-v-Burgas-716149
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.