Забавно кулинарно състезание за бургаски малчугани
Автор: Екип Burgas24.bg 14:34 / 21.04.2017Коментари ()1688
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ " ЙОРДАН ЙОВКОВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С много усмивки и добро настроение вчера учителите и учениците от паралелките в ІІІ клас в СУ "Йордан Йовков" Бургас се включиха в кампанията на Община Бургас - "Храни се разумно, живей здравословно", като организираха забавно кулинарно състезание.

Празникът на здравословното хранене се проведе в обновения стол на училището, със съдействието на Фирмата-наемател на училищния стол, която осигури необходимите материали, хранителни продукти и наградите за учениците.

Децата рецитираха стихчета, пяха песнички, отговаряха на гатанки за здравословните храни.

С голямо желание учениците участваха и в занимателни игри със състезателен характер, разделени на отбори "Малинки", "Ягодки", "Черешки". Третокласниците имаха възможност да покажат своите кулинарни умения и креативност като направят здравословни сандвичи, здравословно меню и "Азбука на храната".

Компетентно жури, в състав: Анна Пенева - директор, Бранимира Стоянова, медицинска сестра и Светлана Димитрова - магистър по туризъм, оценяваха знанията и уменията на учениците.

В края на празника, директорът на училището Анна Пенева поздрави учениците за знанията им по темата и подари от името на Тодорка Йорданова на всеки от отборите грамота и футболна топка, с пожелание да се хранят здравословно и да спортуват, за да са здрави.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zabavno-kulinarno-sustezanie-za-burgaski-malchugani-718665
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.