Стана ясно какво точно са консумирали децата в "онази" пловдивска градина
Автор: Екип Burgas24.bg 12:46 / 22.04.2017Коментари ()877
Стабилно е състоянието на двете деца, които са настанени в Инфекциозната клиника в Пловдив със съмнения за хранително натравяне. Това съобщи говорителят на Университетската болница "Свети Георги". Няма никаква опасност за здравето на децата, като те остават за наблюдение и грижи от страна на специалистите. До сряда трябва да станат ясни резултатите от пробите, за да се установи дали хранително натравяне е причината за чревните инфекции при двете деца от детска градина "Деница" в Пловдив.

Двете деца на възраст от 5 години и 6 годинки са настанени в Клиниката по инфекциозни болести със симптоми на хранително натравяне. Други 12 също са потърсили лекарска помощ след консумация на храна в детското заведение. Според Регионалната здравна инспекция най-вероятната причина за неразположението при децата е хранително натравяне. Те са консумирали сандвич с колбас и прясно мляко за закуска, а за обяд - супа топчета, скумрия на фурна с фасулена салата и плод. Няколко часа по-късно при заболелите е започнало гадене и обилно повръщане.


Източник: радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 1
22.04.2017 »
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Stana-yasno-kakvo-tochno-sa-konsumirali-decata-v-onazi-plovdivska-gradina-718772
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.