Кметът Николов отново възропта срещу орязването на приема в Колежа по туризъм
Автор: Екип Burgas24.bg 15:16 / 24.04.2017Коментари ()3143
©
За да бъдем конкурентни на глобалния туристически пазар и сред нашите съседи, ние трябва да имаме квалифицирани и компетентни кадри. В нашия Колеж по туризъм се изучват информационни технологии, маркетинг, чужди езици. Няма как със средното образование, което подготвя готвачи, камериерки, озеленители и специалисти в кухнята, да бъдем конкурентен пазар. С тези думи кметът на Бургас Димитър Николов за пореден път се противопостави на решението на Министерството на образованието за драстично орязване на бройките за прием в Колежа по туризъм в Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

По време на форум на тема "Образованието и реализацията на специалистите в сферата на туризма" кметът призова Министерството на образованието да отмени своята рестрикция спрямо броя места в местния Колеж по туризъм и да увеличи приема в търсените специалности, а не да ги намалява. На кръглата маса участваха министърът на туризма доц. д-р Стела Балтова, министърът на образованието и науката проф. Николай Денков, областният управител Вълчо Чолаков, ректорите на двата бургаски университета, както и техни колеги от други висши учебни заведения, които подготвят специалисти за бранша.

Директорът на Колежа по туризъм проф. Диана Радойнова заяви, че учебното заведение е с най-добрата практическа база у нас. Студентите също така излизали добре подготвени, а за това говорил фактът, че всички от тях успявали да намерят работа в сферата на туризма. Тя също призова за увеличаване на приема за 2017/2018 година, който е заложен като 60 бройки, при 120 през миналата и 240 през 2015 година.

Какво още споделиха пред журналисти кметът Николов и Диана Радойнова вижте в нашето видео!




Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kmetut-Nikolov-otnovo-vuzropta-sreshtu-oryazvaneto-na-priema-v-Kolezha-po-turizum-719131
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.