"Медена закуска“ за учениците в Приморско
Автор: Екип Burgas24.bg 11:08 / 05.05.2017Коментари ()1312
©
Училище "Н. Вапцаров" в Приморско бе домакин на Националната училищна кампания "Медена закуска". Инициативата е организирана от зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриелу която е представител и на Работната група по пчеларство в Европарламента. Кампанията цели да запознае децата с ползите от истинския странджански мед.

Пред четвъртокласниците от приморското училище бе показана интересна презентация за пчелите и пчеларството и чудодейното въздействие на меда и пчелните продукти. В ролята на учители по медопроизводство се превъплътиха едни от най-известите пчелари в района - Манол Тодоров и синът му Стоян от пчеларска ферма "Мана".

Пчеларите въведоха малчуганите в света на печелите, като им разказаха любопитни факти и изтъкнаха важността им за оцеляване на хората. Показаха им и различни пчелни продукти и мед, както и инвентар, необходим на всеки пчелар.

Истинска еуфория сред учениците предизвика защитният пчеларски костюм. Децата имаха възможност да го облекат и да се почувстват като истински пчелари. Те научиха и как се добива прочутият и лековит странджански манов мед и как пчелите изграждат килийките на пчелната пита с математическа точност.

От своя страна четвъртокласниците демонстрираха знанията си в областта на пчеларството, като активно участваха в решаването на кръстословица по тази тема.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Medena-zakuska-za-uchenicite-v-Primorsko-721382
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.