Културният министър не скри неудобството си от ситуацията с Криско
Автор: Екип Burgas24.bg 11:47 / 14.05.2017Коментари ()1275
©
Културният министър Боил Банов говори за първи път след недоволството срещу него, след като поздрави рапъра Криско за рождения му ден. Някои културни дейци дори му поискаха оставката. 

В телевизионно интервю по bTV Банов не скри неудобството си от ситуацията. Той дори заяви, че вероятно ще спре практиката за изпращане на поздравителни адреси. И предварително се извини на много свои колеги, които няма да уважи за рождения им ден. 

Културният министър обясни, че е изпратил поздрави на Криско, защото е искал да промени начина, по който се дават поздравителни адреси. По думите му Министерство на културата е много затворена институция, която той иска да либерализира. 

"Според мен възможността всеки един артист да има минимален достъп до Министерство на културата е важно. Държа да разкрепостя практиките и да дам възможност на много хора да усетят, че към всеки един от тях има отношение", каза Банов.

Той обясни, че не познава лично Криско и не слуша музиката, която прави. Чувал е някои от песните му само по телевизията.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Kulturniyat-ministur-ne-skri-neudobstvoto-si-ot-situaciyata-s-Krisko-722982
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.