Зам.-министър: Време е да поставим началото на демографското възраждане на България
Автор: Екип Burgas24.bg 09:42 / 07.07.2017Коментари ()1429
©
Време е да поставим ново начало на демографско възраждане на България. Това заяви заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова по време на откриването на кръгла маса на тема "Демографски тенденции и процеси в България", която се проведе вчера в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Според нея в момента демографската ситуация в България е доста тежка, но не е необратима.

"С общите усилия на Министерски съвет, на Народното събрание, на научните среди и Българската академия на науките можем да възродим България", заяви д-р Султанка Петрова.

Изключително важно е да спрем да бъдем донор на млади и професионално подготвени хора, които напускат България и по този начин обезкървяваме българската нация, коментира заместник-министърът. 

Тя изрази надежда с общи усилия между изпълнителната и законодателната власт от една страна и научните среди от друга да бъде създадена банка от идеи, които да бъдат включени в програмата за справяне с демографската криза. Д-р Султанка Петрова уточни, че приоритет в работата на правителството ще бъдат регионалните демографски политики.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Zam-ministur-Vreme-e-da-postavim-nachaloto-na-demografskoto-vuzrazhdane-na-Bulgariya-733613
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.