Премиерът разкри повода за визитата си в Бургас – среща с китайски инвеститори за изграждането на АМ "Черно море"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:28 / 18.08.2017Коментари ()8867
Изграждането на АМ "Черно море", свързваща Варна и Бургас, е поводът за изненадващата визита на премиера Бойко Борисов в Бургас. Това обяви току-що самият той, предаде репортер на Burgas24.bg.

След продължилата около два часа среща в община Бургас, Борисов разкри пред журналисти, че китайски инвеститори са проявили интерес към изграждането на магистралата, както и към развитието на пристанищните зони в града.

"Срещнахме се с китайски инвеститори, тъй като напредваме по АМ "Черно море". И идеята е евентуално да се концесионира. Искаме да има директни връзки между Китай и Бургас - целогодишни полети, а не само през туристическия сезон. Знаете, че в Бургас се изучава усилено китайски език. Инвеститорите интерес още към пристанища и други неща, но той е в начална фаза. Работим активно по Черно море, искахме да видят трасето и съответно кметът да представи своите инвестиционни проекти", обясни Борисов пред журналисти.

По думите му, този месец ще започне и строителството на обхода на Ахелой, а до 2018-а година двата обхода ще бъдат готови.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Premierut-razkri-povoda-za-vizitata-si-v-Burgas-sreshta-s-kitaiski-investitori-za-izgrazhdaneto-na-AM-Cherno-more-741776
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.