Звучен шамар за Корнелия Нинова в Пловдив
Автор: Екип Burgas24.bg 17:43 / 29.08.2017Коментари ()2296
© Plovdiv24.bg
Депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова свика официална пресконференция, за да отговори на остри нападки на политическите си опоненти от БСП и в частност - на лидера на "червените" Корнелия Нинова, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Явно госпожата продължава политиката си на остро противопоставяне, която водеше в предния политически сезон и която ще е акцент на БСП и през следващия. Това е политика на противопоставяне срещу управляващите и опити за противопоставяне на институциите една срещу друга", коментира Стоянова.  
По думите й тезата на Нинова, че с проекта за финансиране на общините управляващите се опитват да дестабилизират малките общини е категорична лъжа. Напротив - целите са да се затегне финансовата дисциплина и да се оздравят онези общини, които са в практически фалит. 

"Вероятно това не харесва на Нинова, защото финансовата дисциплина не е сила на БСП. С промените ще се ограничи политически безотговорното поведение на някои кметове, които само за няколко години може да докарат общината до фалит. Оздравяване и строг контрол върху разходите и тук сигурно е проблемът - как така кметът, докарал до фалит, да е ограничен да не прави разходи. БСП е известна с това, че финансовата дисциплина не й е силна страна. Няколко пъти на по време на нейното управление държават бе докарана до фалит", каза още стоянова.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Zvuchen-shamar-za-Korneliya-Ninova-v-Plovdiv-743834
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.