Постоянен арест за мошеници, измамили възрастни жени по телефона
Автор: Екип Burgas24.bg 15:36 / 07.09.2017Коментари ()1353
© Burgas24.bg
На 07.02.2017г. в гр. Елхово е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител затова, че на същата дата в Елхово с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у М.М., че е служител на МВР, участващ в операция по залавяне на телефонни измамници и с това й причинил имотна вреда в размер на 4000/четири хиляди/лв. - престъпление по чл.209 ал.І от НК.

На 13.02.2017г. в гр. Елхово е започнало друго досъдебно производство срещу неизвестен извършител затова, че на същата дата в Елхово с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у А.А., че е служител на МВР, участващ в операция по залавяне на телефонни измамници и с това й причинил имотна вреда в размер на 4000/четири хиляди/лв. - престъпление по чл.209 ал.І от НК.

След извършени активни действия по разследване, органите на РУП Елхово събрали достатъчно доказателства уличаващи Радостин К. /32г./ от Елхово и Лазар Х. /38г./ от с. Гранитово в тези тежки умишлени престъпления, за които законът предвижда от 1 г. до 6 г. "лишаване от свобода".

Според наблюдаващия прокурор, налице са достатъчно доказателства, обосноваващи предположението, че именно обвиняемите лица са извършители на престъпленията, както и че е налице опасност същите да се укрият и да извършат ново престъпление.

Съдът се съгласи с аргументите на Прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемите.

Определението на Районния съд може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Ямбол.

 



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Postoyanen-arest-za-moshenici-izmamili-vuzrastni-zheni-po-telefona-745528
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.