Бургас ще има медицински факултет! Общината продава МЦ III в "Меден рудник" на "Булфарма"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:02 / 26.09.2017Коментари ()12695
© Burgas24.bg
"Булфарма" ООД закупува "Медицински център III-Бургас" ЕООД от община Бургас за сумата от 3,4 млн. лв. Средствата ще бъдат инвестирани за изграждането на медицински факултет към бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров". Това реши след разгорещени дебати, продължили повече от час, местният парламент, предаде репортер на Burgas24.bg.

Така от "Булфарма" ще придобият пълна собственост върху сградата, където се помещава и "Бургасмед". Зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян уточни, че медицинският център няма да се закрие, а ще се премести в центъра.

"Не трябва да бъдем лоши и негостоприемни към инвеститорите. Особено в сферата на здравеопазването. Нашата група приема предложението, но с няколко условия - разноските по сделката да се поемат от купувача, а Лорис Мануелян да представи подробна концепция. Съгласни сме средствата да се насочат за изграждане на медицински факултет", каза от трибуната Евгений Мосинов от групата на БСП.

"Въпросът не е да продаваме или не, а на каква цена. Този факултет няма как да заработи, ако нямаме поне 4 милиона и половина. Тази година общината не е предвидила една стотинка за този факултет", подчерта Константин Бачийски, който настоя Медицински център III да бъде продаден на по-висока цена. Предложението му обаче не бе прието.

Георги Дражев от своя страна заяви, че докладната записка е некадърно написана и настоя разглеждането й да бъде отложено за някое от следващите заседания. Както съобщихме по-рано, бургаският кмет Димитър Николов призова общинските съветници да не отлагат решението, в резултат на което се стигна до консенсус още днес.



Още по темата: общо новини по темата: 4
10.05.2019 »
10.05.2019 »
10.05.2019 »
17.04.2019 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-shte-ima-medicinski-fakultet-Obshtinata-prodava-MC-III-v-Meden-rudnik-na-Bulfarma-748991
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.