Оставиха Стойчо, спипан с наркотици в "Братя Миладинови", зад решетките
Автор: Екип Burgas24.bg 16:55 / 11.10.2017Коментари ()2003
© Burgas24.bg
Окръжен съд - Бургас потвърди определение на Районен съд - Бургас от 4 октомври, с което е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Стойчо Мирчев.
Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 2 октомври, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества в обитаваното от него жилище, в бургаския ж.к."Братя Миладинови", на обща стойност 409,56 лв., като стойността е определена съгласно Постановление № 23 на МС от 29.01.1998 г. за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството.

Въззивната инстанция прие за правилна преценката на първоинстанционния съд, че съществува обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което е привлечен. Според Окръжен съд - Бургас, първоинстанционният съд е обсъдил и останалите кумулативно предвидени в закона предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Направеният от Бургаският районен съд извод, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, е обоснован и правилен.

До датата на настоящото деяние, Стойчо е бил осъждан 18 пъти, 15 от които престъпления са били насочени срещу собствеността, две от тях е извършил и в условията на опасен рецидив. Настоящото деяние е извършено по време на прекъсване изтърпяването на същото такова наказание.

Според Окръжен съд - Бургас липсва корекционно въздействие след ангажираната вече наказателна репресия спрямо обвиняемия и той е личност с утвърдени престъпни навици, правещи опасността от извършване на ново престъпление напълно реална.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ostaviha-Stoicho-spipan-s-narkotici-v-Bratya-Miladinovi-zad-reshetkite-752129
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.