Помните ли Пазителя на Компаса? Ето какво се случва с него днес
Автор: Стиляна Божидарова 13:03 / 07.12.2017Коментари ()10448
Обичаният от всички пухкав котарак, когото бургазлии гальовно наричаха Пазителя на Компаса посреща втората си Коледа в Германия. Припомняме, че един от символите на града ни бе осиновен зад граница, след като почти не загуби живота си на улицата.

Днес той е един щастлив котарак, а през идната 2018-а година розовата му муцунка ще грее върху красив стенен календар, научи Burgas24.bg. Освен него, специалната серия е със снимки на спасени животни от три организации и един доброволец - Сърце за животните, Animal Hope Bulgaria - Burgas, Animal Hope Bulgaria - Kazanlak и Мартина Минчева. Цената му е 10 лв., а средствата от продажбите ще отидат за други животинки в нужда.

Мотото на календара , чийто дизайн е на на Юлия Монева от JIK Handmade, е "Заедно можем повече". Той може да бъде поръчан съобщение или на heart.npo@gmail.com.

"Ако сте от Бургас, ние ще се свържем с вас за удобно време за предаване на календара. За всички извън Бургас предлагаме най-евтиния и бърз вариант - до избран от вас офис на Еконт (3.70 лв за 1 календар, 3.80 лв за 2 календара) или на адрес (5.90 за 1 календар, 6.10 за 2 календара). Нямаме ограничения в броя на поръчаните календари, можете да поръчате и повече! Възможна е доставка и с друг куриер по ваш избор. Нужни са следните данни: Две имена, офис (адрес) и телефон", уточниха от "Сърце за животните".

Благодарим ви! Средствата ще бъдат използвани за обгрижване на нашите над 50 животинки - ваксини, тестове, лечение, кастрации, чипиране. Въпреки ежедневните ни усилия е невъзможно да помогнем на всички животни в нужда. От опит знаем, че кастрацията е единствения хуманен и ефективен начин за справяне със свръхпопулацията. Затова през последните месеци проведохме няколко срещи с общината като основния дискутиран проблем беше кастрационната програма на уличните котки, но също и създаване на зоополиция и законодателни промени, които ще доведат до намаляване броя на изхвърлените домашни любимци. Надяваме се резултатите от нашите усилия скоро да бъдат видими и страдалчетата по улиците да намалеят, а насилниците над животни да получават предвидените от закона наказания. Изказваме специална благодарност на всички от екипа на dailapa.dog.bg, чиито прекрасни календари сме продавали през предходните 4 години и така сме подпомагали бездомните животинки", добавиха от организацията.



Още по темата: общо новини по темата: 8
17.09.2016 »
08.08.2016 »
05.08.2016 »
07.07.2016 »
15.06.2016 »
07.06.2016 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pomnite-li-Pazitelya-na-Kompasa-Eto-kakvo-se-sluchva-s-nego-dnes-762728
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.