Прокуратурата се самосезира и разпореди незабавна проверка след репортажите за насилието в "Брезичка"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:25 / 01.02.2018Коментари ()3602
© Burgas24.bg
Районна прокуратура - Бургас се самосезира по журналистически материали показващи проявено насилие от страна на учителка в детска градина над деца. Изпълнението на проверката е възложено на служители на ОД на МВР - Бургас и Дирекция "Социално подпомагане", Отдел "Закрила на детето" гр. Бургас. В хода на проверката трябва да бъде установено на коя дата и къде са се случили събитията, съдържащи се в журналистическите материали; кои са възпитателките (учителките), извършили противозаконните действия, нарушаващи телесната неприкосновеност на малолетните, кои са децата.

Проверката трябва да установи кои са родителите на малолетните и от тях да бъдат снети писмени сведения, с оглед изясняване на следните обстоятелства: констатирани ли са увреждания по тялото и лицата на децата, преглеждани ли са те от съдебен лекар; в тази връзка при установяване на документи, удостоверяващи телесни увреждания - да бъдат приложени по проверката; споделяли ли са децата за инцидента, запознати ли са родителите със случилото се; какво точно са споделили децата и уведомено ли е за това ръководството на детската градина, органите на МВР и социалните служби.

Трябва да бъдат разпитани и всички учители, медицински работници и директора на детската градина с оглед предмета на проверката.

На Дирекция "Социално подпомагане", Отдел "Закрила на детето" е разпоредено да изготви доклад, с оглед изложеното в журналистическите материали.

Проверката трябва да бъде извършена в срок от 10 дни.
След приключване на проверката установеното по нея трябва да бъде докладвано на наблюдаващия прокурор, който да предприеме последващи действия.



Още по темата: общо новини по темата: 11
09.02.2018 »
05.02.2018 »
04.02.2018 »
04.02.2018 »
01.02.2018 »
01.02.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Prokuraturata-se-samosezira-i-razporedi-nezabavna-proverka-sled-reportazhite-za-nasilieto-v-Brezichka-772811
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.