Живко Табаков: Създаването на Бургаски черноморски туристически район е застрашено
Автор: Екип Burgas24.bg 13:19 / 26.02.2018Коментари ()3712
© Burgas24.bg
Създаването на Бургаски черноморски туристически район е застрашено. За това алармира общинският съветник и упълномощен представител на учредителния комитет на организацията Живко Табаков на извънредна пресконференция, предаде репортер на Burgas24.bg.

Причината е, че кметовете на Созопол, Приморско и Царево или техни представители, не са присъствали на събранието, състояло се на 22 февруари. Единственият шанс идеята да просъществува е на предстоящата на 15 март сбирка всички учредители да присъстват. Ако това не се случи, то министърът на туризма е принуден да прекрати създаването на туристическия район, а стартирането на нова процедура ще продължи с години.

Табаков заяви, че до сега е нямало индикации за провал на създаването на туристическия регион и е останал силно изненадан от действията на въпросните кметове. Той подготвя отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на туризма Николина Ангелкова, вицепремиера Валери Симеонов, и депутата Петър Кънев, с което ще иска подкрепа за създаване на туристическия регион.

Бургаския черноморски туристически район обхваща 12 от 13-те общини в Областта, както и 5 неправителствени организации. Идеята е общините да развиват общ туристически продукт, който ще бъде предлаган по време на участието на общините на различни туристически борси както у нас, така и зад граница.

Цялата пресконференция може да видите в нашето видео!



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zhivko-Tabakov-Suzdavaneto-na-Burgaski-chernomorski-turisticheski-raion-e-zastrasheno-777350
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.