Транспортната схема нанесе сериозни загуби на "Бургасбус“, планират се нови съкращения
Автор: Екип Burgas24.bg 17:16 / 15.05.2018Коментари ()25571
© Burgas24.bg
Близо четири милиона лева загуби отчита общинският превозвач "Бургасбус" за 2017-а година. Около един милион са задълженията към община Бургас за наем. Това стана ясно на днешното заседание на постоянната комисия по обществен ред, сигурност и безопасност на движението, предаде репортер на Burgas24.bg.

Пред общинските съветници управителят на дружеството инж. Петко Драгнев посочи, че една от причините е въвеждането на транспортната схема и последвалите промени, както и пускането на нови автобусни линии.

"В началото на 2017-а година започнахме да правим с по 70 хиляди километра повече. Последните промени бяха направени в края на ноември, а през декември увеличихме цената на билета. Направихме някои съкращения на персонала, а през юни планираме да освободим още около 40-50 човека – кондуктори и контрольори, за да оптимизираме разходите и да приключим 2018 на печалба“, обобщи Петко Драгнев.

По думите му гратисчиите в градския транспорт били сведени до минимум – около 5%. Предстои пълният отчет на общинския превозвач да бъде гласуван на предстоящата сесия на местния парламент.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Transportnata-shema-nanese-seriozni-zagubi-na-Burgasbus-planirat-se-novi-sukrashteniya-791302
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.