Политическите сили се обединиха, казаха как ще измъкнат Мишо Цонков от лапите на турския съд
Депутатите от ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти с обща кауза - да спасят българските герои
Спешна среща между кмета на Бургас Димитър Николов, основните политически сили и граничните полицаи, обвинени за смъртта на турски бракониер се проведе днес в зала "Георги Баев" в Морското казино, предаде репортер на Burgas24.bg. На нея бяха обсъдени всички варианти как най-адекватно да се помогне на Михаил Цонков и героите, защитили българската граница от нарушители.

Кметът Димитър Николов обяви, че с действията си Турция нарушава международен договор, подписан през 1976-а година. Той гласи, че ако някой бъде осъден или оправдан в собствената си държава, то друга страна няма право да разглежда наново случая. Очаква се съвсем скоро да се проведат срещи с представители на Министерството на правосъдието и Външно министерство, на които да бъдат набелязани конкретни мерки за прекратяване на процеса в Турция.

Припомняме, че преди четири месеца, когато сагата с нашите граничари бе подновена, Мишо Цонков изрази надежда, че българската държава ще спази обещанието си и ще ги защити. Във вторник нашите герои отново ще застанат пред Районния съд в Бургас, за да дадат показания по случая. Цялата документация по делото ще бъде изпратена в Турция, където се очаква да бъде гледан процесът срещу четиримата българи. Ако бъдат признати за виновни, те ще бъдат вкарани с червена бюлетина в листата на Интерпол.

На 16-и октомври, в 09:40 часа пред сградата на Съдебната палата в Бургас ще се състои митинг в подкрепа на Михаил Цонков, Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов, не го пропускайте!

Как премина срещата и по какъв начин България ще защити своите герои - гледайте в нашето видео!




Още по темата: общо новини по темата: 79
18.01.2024 »
27.04.2021 »
02.02.2021 »
13.07.2020 »
12.03.2019 »
12.03.2019 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Politicheskite-sili-se-obediniha-kazaha-kak-shte-izmuknat-Misho-Conkov-ot-lapite-na-turskiya-sud-821179
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.