Ученици от Немската гимназия се включиха в дискусия за правораздаването
Автор: Иван Сотиров 16:20 / 22.02.2019Коментари ()1480
©
Окръжен съдия проведе образователна беседа с дванадесетокласници от Немска езикова гимназия "Гьоте“ в Бургас. Младите хора задаваха въпроси свързани с двата наказателни процеса в Окръжен съд - Бургас, които преди време успяха да посетят.

 "Съдът се стреми и цели да установи обективната истина, базирана на фактите и доказателствата по делото“, коментира съдия Иванов. Трябва ли да се сигнализира и до кого при извършено престъпление, какво се случва с подадените жалби или сигнали, защо е важно да свидетелстваме и какви права имаме като свидетели, това бяха част от въпросите в открития урок по право.

Посещението в Немската гимназия бе част от Образователната програма "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Учениците получиха като подарък от ВСС, брошура със съдебни насоки.   Образователните беседи с участието на бургаски окръжни и районни съдии и прокурори продължават и в още две гимназии – Природоматематическата и Гимназията по туризъм.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchenici-ot-Nemskata-gimnaziya-se-vklyuchiha-v-diskusiya-za-pravorazdavaneto-851458
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.