Николай, хванат с дрога и оръжие в Сливен, остава в ареста
Автор: Иван Сотиров 14:37 / 26.03.2019Коментари ()1073
©
По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Николай Х. Той е обвинен за това, че на 22.03.2019 г. в Сливен, без надлежно разрешително е произвел и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (около 10 грама метамфетамин и амфетамин). Това е престъпление по чл.354а, ал.1, изр.1, предл.1 и 4 от НК.

Той е обвинен и за това, че на същите дата и място, без надлежно разрешително държал прекурсори и материали за производство на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение. Това е престъпление по чл.354а, ал.1, изр.2, предл.1 и 2, вр. изр.1,предл.4 от НК.

Той е обвинен и за това, че на горепосочените дата и място, държал огнестрелно оръжие (ловен автомат) и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешително. Това е престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Николай Х. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Николай Х.

Определението на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Nikolai-hvanat-s-droga-i-oruzhie-v-Sliven-ostava-v-aresta-858315
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.