В Бургас изграждат първия в страната паркинг за мотори! Одобрявате ли идеята?
Автор: Иван Сотиров 12:57 / 12.04.2019Коментари ()2904
© Google
Бургас може да бъде първият в страната град със специален мотопарк. Идеята за обособяване на 50 места за мотори, мотопеди, велосипеди и др. до Морската градина, е на общински съветници от ГЕРБ, установи справка на Burgas24.bg.

"През последните години в България рязко се увеличи броят на двуколесните моторни превозни средства. Бургас не е изключение от тази тенденция. Това най-вече си проличава в летния сезон, когато се засилва трафикът на тези превозни средства. Това неизменно води до все по-трудно намиране места за паркиране на мотори, мотопеди, велосипеди и други двуколесни моторни превозни средства в града, особено през летния сезон, когато трафикът е най-голям", мотивират предложението си общинските съветници.

Според тях изграждането на паркоместата за мотори в средната разделителна ивица на бул. "Демокрация" от кръстовището с ул. "Рилска" до пешеходната пътека с бул. "Алеко Богориди" няма да доведе отсичане на дървета. Съветниците отбелязват, че тази част от платното не се използва от пешеходците, а за сигурността на гражданите, предлагат да бъде монтирано видеонаблюдение и осветление.

Съветниците предлагат още средства за изграждането на мотопарка да се осигурят от бюджета на Община Бургас за 2019 година по параграф ремонт и поддръжка.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/V-Burgas-izgrazhdat-purviya-v-stranata-parking-za-motori-Odobryavate-li-ideyata-862344
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.