Добрата новина: Община Бургас поема всички разходи за кучето-водач Арес
Община Бургас се ангажира да поеме всички разходи по грижите и лечението на кучето-водач Арес. Преди седмица Burgas24.bg разказа историята на незрящия Живко и неговият верен спътник на четири крака. Реакцията на двама общински съветници и община Бургас беше светкавична – те взеха присърце проблема и го разрешиха буквално за няколко дни.

Днес Живко и водачът му посетиха ветеринарна клиника, където бяха направени всички необходими изследвания на Арес. Освен всичко друго, бе почистен и зъбният камък на кучето. Тъй като то е в напреднала възраст – 11 години, ще се полагат постоянни грижи за поддържане на здравето му.

Освен всички разноски за ветеринарни услуги, община Бургас ще осигурява и чували с най-висок клас кучешка храна, предназначена за любимци със сърдечни заболявания, от каквито страда Арес.

Burgas24.bg благодари на всички, които дадоха на Живко и неговото куче-водач шанс за втори живот! Те не желаят да афишират постъпката си и да четат имената си в медиите, но действията им връщат вярата в доброто!



Още по темата: общо новини по темата: 2
10.04.2019 »
09.04.2019 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Dobrata-novina-Obshtina-Burgas-poema-vsichki-razhodi-za-kucheto-vodach-Ares-862953
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.