Кметът на Китен алармира за нашествие на "изборни туристи" към града
Автор: Екип Burgas24.bg 14:25 / 16.04.2019Коментари ()1674
©
За засилена регистрация на “изборни туристи" съобщи кметът на Китен Катя Вълчева.  Напливът от желаещи да получат адресна регистрация бил в пъти повече от предишни години и според жителите на Китен интересът към черноморския град е свързан с предстоящите местни избори.

Още в края на миналата седмица кметът на Китен забелязва наплива от хора, които искат адресна регистрация. "Идват хора, които са непознати, не живеят в Китен и се записват по настоящ адрес тук", коментира Дора Павлова, деловодител кметство Китен пред Нова телевизия.

В администрацията на общината направили справка за няколко години назад. Обикновено през април идвали по 1 до 3 –ма новорегистрирани. Тази година броят им вече е 26. "Говоря за хора, които нямат абсолютно никаква връзка с нашето населено място", обясни Катя Вълчева, кмет на града.

И тя разказва, как преди няколко дни е отказана адресна регистрация на двама жители на Чирпан заради липса на документи от собственичката на имота. От кметството им изпратили становище по официален път-в Чирпан. "И в понеделник те идват, заявяват. Във вторник аз им връщам отказ, в сряда те го получават лично, всеки един от тях, забележете в Чирпан. Нали уж се регистрират тук, ще живеят тук. Защо си получават два дни след това  документи и писма там, в Чирпан.Това обаче не пречи на същата тази наша съгражданка след два дни да докара други двама човека", допълва градоначалникът.

А местните не вярват, тъй като туристическият сезон ще започне най-рано след два месеца и затова негодуват "Еми те идват постоянно, постоянно идват, с БМВ-та, с не знам какво.Това е, външни хора ще ни определят съдбата на Китен. Аз съм против това нещо", споделя Милен Лалов, жител на морския град.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Kiten-alarmira-za-nashestvie-na-izborni-turisti-kum-grada-863210
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.