Пойзъна се изкара много болен, за да се измъкне от ареста, намеси и детето си
Автор: Иван Сотиров 11:31 / 17.05.2019Коментари ()4234
Николай Пенев – Пойзъна се изкара много болен, за да се измъкне от ареста. Подпалвачът, който е на метадонова програма, имал цироза на черния дроб. Това стана ясно по време на заседание на Апелативен съд Бургас, на което се разглежда жалбата му срещу постоянния арест, който му е наложен, предаде репортер на Burgas24.bg.

Друг мотив, с който се опита да се прибере у дома е, че детето му е с аутизъм и има нужда от бащини грижи.

Прокурор Емил Христов обаче бе категоричен, че цирозата на Пойзъна е в ремисия и може да се лекува в затвора. Освен това ДНК по капачката и бутилката на коктейла "Молотов", с който са запалени валяците, го заковава като извършител. Засечен е и автомобилът му.

Служебният защитник на Пенев адвокат Татяна Тотева призна, че е открита бутилка, в която е намерено ДНК на обвиняемия, но това не било доказателство, че Пойзъна е извършителят на палежа. Както и не е доказано, че автомобилът му е бил на мястото на инцидента. Нямо и опасност да се укрие, като изтъкна факта, че Пенев е болен, а и няма как да не спазва домашния арест, тъй като трябва да се грижи за детето си. Цирозата пък нямало как да се лекува в затвора.

"Имам хепатит С и ми предстои лечение във Варна. Искам да изляза, за да се грижа за детето си. Уверявам ви, че няма да се укрия или да избягам. Психиатричното състояние на детето ми е такова, че то контактува само с мен", промълви пред съда Пойзъна.

Съдия Петя Петрова обаче  не се трогна от драмите в живота на Пенев и го остави зад решетките. Съдът прие наличие на реална опасност от укриване предвид справката за съдимост на обвиняемия,  от която е видно, че са му наложени общо 11 присъди, а до декември 2018 г. е изтърпявал наказание лишаване от свобода. По отношение на грижата за малолетно дете съдът посочва, че Пенев не е единствен родител и в материалите по делото майката е посочена като негов законен представител. Относно здравословното състояние на Николай въззивният състав подчертава, че назначената му терапия може да бъде провеждана и в условията на ареста, а при спешна необходимост, може да му се осигури незабавна медицинска помощ.

Предвиденото от закона наказание за настоящото тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 3 до 12 години.




Още по темата: общо новини по темата: 10
16.02.2021 »
04.03.2020 »
06.02.2020 »
07.08.2019 »
06.08.2019 »
17.05.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Poizuna-se-izkara-mnogo-bolen-za-da-se-izmukne-ot-aresta-namesi-i-deteto-si-869961
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.