Посланиците на здравето от ОУ "А. Г. Коджакафалията“ с отличия от ЕK и Министерство на здравеопазването
Автор: Георги Кирилов 17:22 / 26.06.2019Коментари ()2576
©
Идеята на учениците и учителите от ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" за впрягане на новите технологии при промотирането на здравословен начин на живот бе оценена високо както от Министерството на здравеопазването, което организира националния конкурс "Посланици на здравето", така и от българското представителство на Европейската комисия.

Те отличиха възпитаниците на иновативното училище с две специални награди за изключително и ефективно изпълнение на проекта на официална церемония в София.

Експертната комисия към МЗ прегърна идеята на петокласниците за внедряване на STEM уроци, включващи физическа активност при овладяване на учебното съдържание по различни предмети, подобряване на информираността на ученици и родители по отношение на рискови фактори и последици за здравето от основни хронични незаразни болести (сърдечно-съдови заболявания, злокачествени новообразувания, хронични белодробни болести, диабет).

Наръчникът "STEM пътища за здравословно хранене и физическа активност" вече е изпратен към специалисти по здравни грижи и педагози като модел за добра практика, върху който да се развият още по-детайлно образователни политики за здравно възпитание.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Poslanicite-na-zdraveto-ot-OU-A-G-Kodzhakafaliyata-s-otlichiya-ot-EK-i-Ministerstvo-na-zdraveopazvaneto-878484
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.