Синът на Найден Милков си тръгна от съда яхнал мотор
Автор: Георги Кирилов 14:42 / 04.07.2019Коментари ()9392
Синът на известния певец и бос на Първа частна милиция Найден Милков – Димитър се изправи днес пред съда. Този път 30-годишният мъж е привлечен като обвиняем за палеж в "Меден рудник", предаде репортер на Burgas24.bg.

Милков е излязъл само преди няколко дни от затвора - на 21 юни. " И пак си тук, за да не губиш тренинг", отбеляза в началото на заседанието съдия Катя Господинова.  На 18.07.2017 г. в пред бл.29 в най-големия жилищен комплекс на Бургас, като извършител, Димитър е запалил лек автомобил "Ауди“ модел "А3“. Той е използвал непълнолетно лице за да запали колата. Димитър е въздействал физически и психически на момчето чрез нанасяне на побой. Удрял го с юмруци в главата и гърдите и го е заплашил с убийство с пистолет.

Палежът е извършен като следствие на стар конфликт между обвиняемия Димитър и собственика на лекия автомобил "Ауди“. Имало е и опасност пожарът да се разпростре и върху лек автомобил "Рено“.

Състав на Окръжен съд – Бургас днес изслуша становищата на страните по всички въпроси  в разпоредителното заседание. Защитата на подсъдимия помоли съда за произнасяне по т. 3 от чл. 248 от НПК, според която има допуснато на досъдебното производство отстранимо съществено нарушение, довело до ограничаване на процесуалните права на обвиняемия. Според защитника, има допуснати пропуски в правната квалификация на обвинителния акт относно участието на подсъдимия в деянието, като оспорва наличието на посредствено поръчителство, поради което съдебното производство следва да бъде прекратено и върнато на държавното обвинение.

Съдът счете искането на защитата за неоснователно, предвид обстоятелството, че обвинителния акт във вида, в който е в кориците на делото, отговаря на изискванията, визирани в чл. 246, Тълкователно решение № 2 от 2002 г. на Върховния касационен съд. В обстоятелствената част се посочват обективните и субективни съставомерни признаци на инкриминираното деяние. Съдът няма правомощия на преценка срещу кого трябва да бъде повдигнато обвинение, като в хода на делото,  съдебният състав ще прецени каква е конкретната форма на участие на подсъдимия в настоящото производство. Според настоящата съдебна инстанция, не са налице основания, с които да се ограничава правото на защита на подсъдимия.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране пред въззивна инстанция в 7-дневен срок. Съдът отложи делото до произнасянето на въззивната инстанция при евентуално обжалване и насрочи следващото заседание по процеса на 5 септември.

Окръжен съд – Бургас потвърди и взетата спрямо Димитър М. мярка за неотклонение подписка.    

След заседанието Димитър набързо напусна яхнал мотор (Вижте във видеото на Burgas24.bg).



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sinut-na-Naiden-Milkov-si-trugna-ot-suda-yahnal-motor-880185
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.