Хванаха ученик с дрога и за наказание ще го порицаят публично пред училището
Автор: Екип Burgas24.bg 21:33 / 02.08.2019Коментари ()1344
©
Възпитаник на старозагорската ПГ по електротехника "Г.С. Раковски“ да бъде порицан публично пред колектива на школото, реши състав на районния съд по дело за незаконно притежаване на дрога.

Съдът е признал за виновен изправения пред Темида тийнейджър, който на 30 март т.г. е бил спипан с марихуана за 7,56 лв и 0,22 г амфети за 6,60 лв като макар и непълнолетен е могъл да разбира  свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Тъй като , като деянието представлява маловажен случай /престъпление по чл.354а, ал.5, във връзка с ал.3, т.1 от НК, във връзка с чл.63, ал.1, т.5 от НК/, съдът  го освобождава от наказателна отговорност .

Осъденият К.Е.С.ще трябва да заплати 233,29 лв на ОД на МВР за направените в хода на досъдебното производство разходи за физико-химична експертиза, като парите в крайна сметка ще дойдат от родителката му Веселка С.М.Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в Града на липите в 15-дневен срок.

От решението не става ясно обаче кога и как точно ще трябва да бъде порицан ученикът: дали пред строя на първия учебен ден през септември, само пред преподавателите в учителската стая или името му ще "лъсне“ на таблото при входа на гимназията.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Hvanaha-uchenik-s-droga-i-za-nakazanie-shte-go-poricayat-publichno-pred-uchilishteto-887173
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.