Учениците от Бургас ще участват в международна образователна програма за безопасност на пътя
Автор: Иван Сотиров 11:04 / 17.09.2019Коментари ()1348
©
Учениците от Професионалната гимназия по транспорт ще участват в международната образователна програма "Виждам те. Виждаш ме.“ за безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя. Събитието ще се проведе на 19 септември, четвъртък, от 10.20 часа в двора на учебното заведение.

Експерти от сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР – Бургас ще запознаят участниците с правилата за велосипедистите до и над 12 години. В теоретичната част на обучението учениците ще бъдат запознати със спецификите на движението на камионите на пътя, кои са основните рискови ситуации и как могат да ги избегнат. В практическата част децата ще имат възможност да се качат в кабината на камион, за да могат лично да видят къде са “мъртвите точки", в които шофьорът не може да ги види в огледалата.

В събитието ще вземе участие кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Всеки от участниците и гостите на събитието на място ще получи актуална статистика за ПТП с велосипедисти у нас, ще разбере кои са основните рискови ситуации между велосипедисти и камиони на пътя, ще се запознае с основните препоръки и практични съвети в програмата “Виждам те. Виждаш ме." и ще присъства на демонстрация на “мъртвите точки", в която учениците сами ще проверят къде са и къде не са видими в огледалата за шофьора на камиона.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchenicite-ot-Burgas-shte-uchastvat-v-mezhdunarodna-obrazovatelna-programa-za-bezopasnost-na-putya-898772
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.