Инна Бончева е арестуваната в Пловдив докторица!
Автор: Екип Burgas24.bg 19:12 / 28.11.2019Коментари ()2216
Пловдивската психиатърка доктор Инна Бончева е задържаната за източване над половин милион лева от Здравната каса, научи Plovdiv24.bg. Схемата е с лекарствата "Зипадера“, "Ксеплиом“ и "Тревикта“, които се продават на ампули - всяка струва между 700 и 900 лева. Те са предназначени за пациенти с параноидна шизофрения, а финансирането е покрито на 100% от здравната каса. Въпросната психиатърка е създавала фалшиви документи (или такива с невярно съдържание), използвайки данните на пациенти, които уж са болни. Хората въобще не подозирали, че са ставали неволни участници в престъплението.

С тези документи мулета са ходили по аптеките и са получавали въпросните лекарства, за които плащала Касата. Ампулите са връщани до докторката, която ги пласирала на черния пазар за 300 лева бройката – 270 оставали за нея, а 30 – за въпросното муле, което е ходило до аптеката.

Психиатърката е била заловена вчера при съвместна акция на ДАНС и полицията, при която са били посетени 5 адреса в Пловдив и региона. Бончева има афинитет към пътуванията, при това предпочитана дестинация са чужди държави. Бончева е специалист по психиатрия. Практикува в гр. Пловдив повече от двадесет години. Работила е в УМБАЛ Св. Георги, а по-късно открива свой частен кабинет.



Още по темата: общо новини по темата: 1
29.11.2019 »
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Inna-Boncheva-e-arestuvanata-v-Plovdiv-doktorica-917618
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.